Kronospan Slovakia vyhlásil grantovú súťaž z dvoch odvedených percent dane

05.03.2004 Celý región

Firma Kronospan Slovakia, s. r. o. , so sídlom v Ľuboticiach pri Prešove vyhlásila 4. marca pre mimovládne organizácie (MVO) grantovú súťaž pod názvom Dar pr...
Firma Kronospan Slovakia, s. r. o. , so sídlom v Ľuboticiach pri Prešove vyhlásila 4. marca pre mimovládne organizácie (MVO) grantovú súťaž pod názvom Dar pre zdravý život. Prispeje na ňu dvoma percentami zo svojich už odvedených daní.

Uzávierka podávania návrhov projektov s tematikou ochrany prírody je 25. marca do 16. h.
Konateľ spoločnosti Dušan Šneider na prezentácii podmienok grantovej súťaže konštatoval, že sa nikde neinšpirovali. Rozhodli sa využiť novú možnosť danú legislatívou, umožňujúcou aj fyzickým osobám darovať dve percentá dane. \"K podobným aktivitám vyzývam aj ostatné firmy v prešovskom regióne, \" vyhlásil Šneider.
Všetkým MVO, ktoré sú zaregistrované na príslušnom daňovom úrade v Prešove a spĺňajú požiadavky rozošlú listom presné podmienky grantovej súťaže.
Na tri najlepšie projekty čaká po 20 tisíc Sk. Ďalšiu časť z dvoch percent odvedených daní Kronospan Slovakia ako súčasť nadnárodného rovnomenného holdingu zameraného na spracovanie dreva a výrobky z neho venuje Komunitnej nadácii (KN) v Prešove. O žiadnej inej takýmto spôsobom konkrétne obdarovanej MVO nerozmýšľali. Podľa Šneidra je pre nich dostatočnou zárukou darovaných peňazí dlhoročná stabilita a dôveryhodnosť KN. Kronospan Slovakia nemá ani svojich zástupcov v orgánoch KN.

(jj)
 

Vyberte región